Biografie Hans van der Loo

 

Voorgeschiedenis

Hans van der Loo (1954) is geboren in Luxemburg en heeft daarna aan de Sorbonne (Parijs), de Universiteit Utrecht en Harvard Business School (Boston) gedragswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carrière als universitair hoofddocent op het gebied van toekomstscenario’s aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven maakte hij de switch naar het advies. Als partner bij &Samhoud, Pentascope en Turner hield hij zich in binnen- en buitenland bezig met gedrags- en cultuurverandering, visie- en strategie ontwikkeling, alsmede de vertaling daarvan in aangepast gedrag en gewenste prestaties. Hans is getrouwd en heeft twee zoons: Casper (26) en Joran (22). Hij woont in Utrecht, maar geeft ook regelmatig lezingen in het buitenland. Niet vreemd, want hij spreekt vloeiend Engels, Duits en Frans

Actualiteit 

Hans is medeoprichter van www.betterday.nl, een bureau op het gebied van advies, training en coaching. Daarnaast werkt hij in wisselende vormen samen met Menno Lanting, Martijn Arets en Joriene Beks. Hij is steeds op zoek naar vernieuwende inzichten: hiervoor reist hij samen met anderen niet alleen regelmatig de wereld over om bedrijven te bezoeken en mensen te interviewen, maar leest hij ook stapels boeken om zijn gedachten aan te scherpen. De drie dingen die hem momenteel het meest bezighouden, zijn:

  • Het vloeibaar worden van onze omgeving: vaste structuren en vanzelfsprekendheden die verdwijnen, hoe gaan wij daarmee om? Hoe zien de organisatie- en werkvormen van de toekomst eruit?
  • Hoe kunnen wij daar snel en optimaal op inspelen? Welk leiderschap en welke aanpakken zijn daarbij nodig? Hoe kunnen we al vandaag aan de toekomst werken die wij straks gezamenlijk willen beleven? Hoe maken we van de verre toekomst een Future Today?
  • Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we met meer positieve energie aan de slag gaan om eigen en andermans ideeën uit te werken en te ondersteunen?

Managementbestsellers

Hans heeft een groot aantal managementbestsellers geschreven: Kus de visie wakker (2007), We hebben er zin in (2011), Vaart maken (2014), Waar haal je de energie vandaan? (2016), het in 27 landen uitgebrachte Musk Mania (2016) en het genomineerde Werkvuur (2019). Voor 2020 staan drie boeken gepland: het in juni te verschijnen boek ‘Psychologische Veiligheid’, het voor september geplande boek ‘Energiecoaching’ en het in november te verschijnen boek ‘Supervisie’.

Advies, trainingen en dag voorzitterschap

Zijn decennialange ervaringen als adviseur, onderzoeker en schrijver vertaalt hij in hands-on advies, maar ook in inspirerende lezingen en workshops. Die verricht hij alleen of samen met de meest geschikte partner(s). Grotere veranderprojecten voert hij uit onder de vlag van het bureau betterday waar hij mede-oprichter van is.

Zijn visie

Visie 

We leven in een omgeving waarin vastigheden verdwijnen en alle in rap tempo vloeibaar wordt. Dit is een onontkoombare ontwikkeling die enerzijds wordt gedreven door ontketende technologische krachten en anderzijds door een mentale revolutie waardoor we steeds meer hechten aan autonomie, verbinding en competentie (leren en groeien). Het heeft weinig zin om ons tegen deze ontwikkelingen te verzetten of afwachtend aan de kant te gaan staan. Wat wél helpt: nagaan waar jij – als persoon, team of organisatie – impact kunt maken. Vanuit purpose en ambitie met nieuwe energie geven aan de slag gaan om het verschil te maken. In beweging komen. Gericht doen, doen, doen! Persoonlijk leiderschap laten zien. Eruit halen wat erin zit. Samen met enthousiaste mensen waanzinnig goede ideeën uitwerken. Samen  golven van verandering en vernieuwing maken. Jezelf voortdurend overtreffen. Want dat geeft energie en maakt je gelukkig. En met die kracht besmet je ook weer anderen.