Biografie Hans van der Loo

Hans van der Loo (1954) is geboren in Luxemburg en heeft daarna aan de Sorbonne (Parijs), de Universiteit Utrecht en Harvard Business School (Boston) gedragswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carrière als universitair hoofddocent op het gebied van toekomstscenario’s aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven maakte hij de switch naar het advies. Als partner bij &Samhoud, Pentascope en Turner hield hij zich in binnen- en buitenland bezig met gedrags- en cultuurverandering. Visie- en merkontwikkeling, strategieformulering en de vertaling daarvan in aangepast gedrag en gewenste prestaties waren zijn hoofdthema’s. Hij verrichtte opdrachten voor bedrijven en organisaties in zo’n beetje alle economische en maatschappelijke sectoren.  Sinds 2015 is hij samen met Patrick Davidson co-founder van twee adviesbedrijven: betterday (gericht op versneld veranderen) en energyfinder (gericht op het krijgen en behouden van energie).

Hans heeft een groot aantal managementbestsellers geschreven: Kus de visie wakker (2007), We hebben er zin in (2011), Vaart maken (2014) en  Waar haal je de energie vandaan? (2016) en Musk Mania (2016). Voor 2017 staan twee nieuwe boeken op stapel.

Zijn ervaringen als praktisch adviseur en schrijver van boeken vertaalt hij in inspirerende lezingen en workshops over energie, gedragsverandering en prestatieverbetering, cultuur, toekomstvisie en  persoonlijk leiderschap. Hij is getrouwd en heeft twee zoons: Casper (23) en Joran (19). Hij woont in Utrecht, maar geeft ook regelmatig lezingen in het buitenland. Niet vreemd, want hij spreekt vloeiend Engels, Duits en Frans.

Zijn visie

We leven in een omgeving waarin de prestatielat alsmaar hoger wordt gelegd, terwijl de omstandigheden alsmaar zwaarder worden. Het helpt niet om je daar tegen te verzetten of afwachtend aan de kant te gaan staan. Wat wel helpt: nagaan waar jij – als persoon, maar ook als team of organisatie – het verschil kunt maken.  Ambities formuleren die jou nieuwe energie geven een tot actie aanzetten. Maar vooral ook: doen, doen, doen! Kom in beweging en ga aan de slag. Toon persoonlijk leiderschap. Haal eruit wat erin zit. Probeer waanzinnig goede en enthousiaste mensen om je heen te verzamelen. Maak golven van verandering en vernieuwing. Blijf jezelf en anderen verrassen met opzienbarende prestaties. Want dat geeft energie. Niet alleen aan voor jezelf, maar ook voor anderen.