• Geweldig lekker lezend en inspirerend boek. Dit boek biedt structuur en een concreet stappenplan om verandering teweeg te brengen. Eenvoudig te onthouden en toe te passen. Ik herken de metafoor enorm. Op sommige vlakken ben ik prestatiegericht en voel ik de boost op andere gebieden schiet ik tekort en voel ik mij niet succesvol. Hier wil ik verandering in brengen. Dit boek bevestigt veel van wat ik al weet, maar nu nog DOEN en volhouden.

    W. Adriaansen
  • Hans van der Loo gaat in ‘Vaart maken’ in op ‘versnellen dwars door de hoogste golven heen en to the max presteren’. Het is een prettig leesbaar boek dat speels en met veel variatie een effectief denkraam aanbied waarin energie, prestaties en gedrag onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. De gebruikte metafoor hierbij is het oceaanzeilen.

    H. van Tent Becking
Samenvatting

Dwars door de hoogste golven heen versnellen en to the max presteren. Dat is wat oceaanzeilers die aan de Volvo Ocean Race deelnemen doen. Onder loodzware omstandigheden en met een prestatielat die torenhoog ligt, weten ze telkens weer het onmogelijke te realiseren. Wat is hun geheim? Hoe slagen ze erin om onder grote druk continu op volle kracht vooruit te koersen en topprestaties te leveren?

In dit boek beschrijft bestsellerauteur Hans van der Loo de fascinerende parallellen tussen de wereld van het oceaanzeilen en eigentijdse organisaties. Hij bewijst dat je slimmer, sneller en soepeler kunt veranderen, in slechts negentig dagen tijd. Hoe? Door te boosten! Door te focussen op positieve energie, op ambities en prestaties en op gedrag. Zodat er nieuwe energie ontstaat om vaart te maken.

Op een wervelende manier laat hij zien hoe deze nieuwe veranderaanpak werkt. Hoe boosten de gebruikelijke verstarring en verkramping bij veranderingen doorbreekt. En hoe gedragsverandering binnen negentig dagen te realiseren is. Vaart maken is een inspiratie- en praktijkboek voor bedrijven die het roer om willen gooien!